Založ si blog

Všetci proti Matovičovi – náhoda či zámer?

Poslanci sa dnes opäť ukázali. Tentoraz zaujal najmä bojovník z SNS. Rafajovi sa zjavne nepáčilo reč Igora Matoviča, a tak sa i on pustil do kritiky nezávislého poslanca. Je zarážajúce, alebo skôr na smiech, že sa títo páni boja poloblázna Matoviča, ako to povedal Fico. Smeru zjavne nie je po chuti, keď im niečo na rovinu, a nie v hádankách povie človek so zdravým rozumom rovno do očí.

Matovič a jeho strana má jednu vec, ktorou sa odlišuje o iných politických subjektov. Jeho strana, založená na slobodnom názore každého poslanca, sa stala smietkou v oku nielen Ficovi, ale i pravici. Bugár, Figeľ, Dzurinda či Hrušovský sa ho takisto obávajú. Možno sú špičky skeptické, no Matovičovi to môže byť jedno. Svojím postojom dal jasne najavo, že sa nedá kúpiť ani za milión, nebude zastupovať finančné skupiny či predávať platinu.

So vznikom Matoviča prišla do politiky nezávislosť. On i jeho kolegovia slepo nepodporujú všetko, načo si zmyslia mocipáni. Nezískal si ho ani Fico, ani Dzurinda. Pri všetkých kauzách vyjadril svoj názor. Nezostal ticho sedieť, či nebodaj absentovať. A to sa zrejme našim, v politike už dávno po zenite prestarnutým politikom nepáči. Prečo? V tomto prípade je odpoveď jasná. Pravica a ľavica sa kritizujú, no rozkrádanie si rozdelili. A ak príde niekto úplne nový, ako Matovič, chcú ho zaradiť do svojho košiara. Matovič to odmietne, no tým na seba spustí vlnu kritiky. Ako sa opovážil povedať politikom na Slovensu, že sú skorumpovaní! Za ten plagát musí ísť do basy, musí ísť von z rokovacej sály. Je to terorista! Symbolický odkaz politikov Matovičovi znel jednoducho, stručne a jasne: ,,Matovič buď ticho, nepatríš sem, my sa o ľudí nezaujímame. Ty snáď hej? To by si bol proti nám. A ak si, tak ťa budeme kritizovať. Priprav sa na to.

V NR SR  zrejme človek s novým elánom nebude po chuti. Po rokovaní to dokázal „veľký národniar“ z SNS Rafaj a chystal sa mu dať lekciu. Matovič však neskákal ako psík, čo zrejme Rafaj neuniesol a neovládol sa. Bodaj by výsledok „bitky“ bol aj metaforický. Tí, ktorí sa stavajú kriticky k ľuďom so zdravým rozumom, by mali dostať lekciu – od voličov.

 

Frank ostane modrý

22.09.2014

Prebieha 85. minúta a Chelsea Londýn vyhráva nad rivalom z Manchestru 1:0. Tesný náskok si hostia držia a zdá sa, že londýnsky stroj sa nezastaví ani v piatom zápase. Na scénu ale prichádza Frank Lampard, dlhoročná opora klubu zo západného Londýna. Ani nie po 10. minútach sa dostáva po rýchlej akcií k strele a skóruje. No ako jediný z domácich sa neteší. Lampard je [...]

Artmedia Petržalka končí

16.10.2012

Nostalgia, zmiešané pocity či krivda. Takéto nálady mi vírili hlavou. Nie je tomu tak dávno, čo futbalový klub z pravého brehu Dunaja bojoval o popredné umiestnenia na celoštátnej i európskej scéne. V súčasnosti všetko, čo ešte má nejaký súvis s Artmediou, nemilosrdne ničia ťažké mechanizmy. Demolácia štadióna priniesla mestu viac škody ako úžitku. Zámer ničiť [...]

11. september – pravda a klam

11.09.2012

Možno sa to bude zdať už otrepané, no téma pádu World Trade Center stále zaujíma ľudí. A taktiež ich rozdeľuje. Všetci vieme, aké pekné rozprávky nám tu už rok čo rok podsúvajú mainstreamové médiá hlávného prúdu. Ich hlavným cieľom je zastrieť skutočnú pravdu. Jednak naoko prijateľnou správou 9/11 Commision, ktorá na 567 stranách opisuje udalosti a [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:01

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 61480x
Priemerná čítanosť článkov: 2673x

Autor blogu

Kategórie