Založ si blog

Trnka, GP a nekonečný príbeh

Konečne! Podanie Dobroslava Trnku Ústavný súd nakoniec (ne)vyriešil. Záver znie, že jeho žiadosť nie je opodstatnená a o víťazovi tajnej voľby nemôže byť pochýb.

 

Opozícia sa už chystala otvárať šampanské, no ešte stále nevymenovanému GP Čentéšovi opäť zabrnkal na nervy pán prezident Gašparovič. A to poriadne. Ibaže kto chce psa biť, palicu si nájde. Tak to bolo aj s hlavou štátu. Nie je prekvapujúce, že prezident je bábka Smeru-SD, ale toto je už silná káva. Po hovorcovi Trubačovi poslal jasný odkaz. Ak sa nič mimoriadne nestane a zákon ma to vyslovene neprinúti urobiť(čo je veľmi pravdepodobné), nevymenujem Čentéša, pokým budem hlavou štátu.

Je jasné, že prezident spláca svoj dlh Ficovi, zato, že mu pomohol v boji o prezidenské kreslo. Avšak návrh, aby sa súd zaoberal sťažnosťou Čentéša, ktorý chcel len to, aby ho vymenovali je smiešny. Súd sa mesiace zaoberal jednoduchou vecou a táto požiadavka Gašparoviča de facto zbytočne predĺži čakanie na nového GP. O veci je už totiž dávno rozhodnuté. Voľba bola. Či bola táka alebo onaká, je už jedno. Najprv verejná, potom tajná. V obidvoch prípadoch bol GP zvolený a to je hlavné. Prezident, hoci podporuje ľavicu, nemal na čo čakať.

 

Tu potvrdil prezident Gašparovič a predseda Smeru-SD Fico, ako si vážia justíciu a politickú kultúru, ktorú aj oni tak veľmi kritizovali. Keby to totiž býval kandidát Smeru-SD, prezident by si išiel aj nohy dolámať, aby ho čo najskôr mohol zvoliť. Ak by to nebola prokuratúra, iba by som sa nad tým pousmial, ako aj na veľa nezmysloch v tomto štáte, no o niektorých ľuďoch skutočne platí porekadlo: Komu niet rady, tomu niet pomoci.

Frank ostane modrý

22.09.2014

Prebieha 85. minúta a Chelsea Londýn vyhráva nad rivalom z Manchestru 1:0. Tesný náskok si hostia držia a zdá sa, že londýnsky stroj sa nezastaví ani v piatom zápase. Na scénu ale prichádza Frank Lampard, dlhoročná opora klubu zo západného Londýna. Ani nie po 10. minútach sa dostáva po rýchlej akcií k strele a skóruje. No ako jediný z domácich sa neteší. Lampard je [...]

Artmedia Petržalka končí

16.10.2012

Nostalgia, zmiešané pocity či krivda. Takéto nálady mi vírili hlavou. Nie je tomu tak dávno, čo futbalový klub z pravého brehu Dunaja bojoval o popredné umiestnenia na celoštátnej i európskej scéne. V súčasnosti všetko, čo ešte má nejaký súvis s Artmediou, nemilosrdne ničia ťažké mechanizmy. Demolácia štadióna priniesla mestu viac škody ako úžitku. Zámer ničiť [...]

11. september – pravda a klam

11.09.2012

Možno sa to bude zdať už otrepané, no téma pádu World Trade Center stále zaujíma ľudí. A taktiež ich rozdeľuje. Všetci vieme, aké pekné rozprávky nám tu už rok čo rok podsúvajú mainstreamové médiá hlávného prúdu. Ich hlavným cieľom je zastrieť skutočnú pravdu. Jednak naoko prijateľnou správou 9/11 Commision, ktorá na 567 stranách opisuje udalosti a [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 61443x
Priemerná čítanosť článkov: 2671x

Autor blogu

Kategórie