Založ si blog

11. september – pravda a klam

 

Možno sa to bude zdať už otrepané, no téma pádu World Trade Center stále zaujíma ľudí. A taktiež ich rozdeľuje. Všetci vieme, aké pekné rozprávky nám tu už rok čo rok podsúvajú mainstreamové médiá hlávného prúdu.

Ich hlavným cieľom je zastrieť skutočnú pravdu. Jednak naoko prijateľnou správou 9/11 Commision, ktorá na 567 stranách opisuje udalosti a snaží sa vytvoriť aspoň nejakú chabé vysvetlenie pre masy, a jednak spochybňovaním všetkých odporcov vládnej verzie, ktorých nazývajú konšpirátormi.

 

Celkový rezultát – text s názvom Správa Národnej komisie 11.septembra:Záverečná správa národnej komisie pre preskúmanie teroristických útokov na Spojené štáty ale zavádza.

 

Je hneď niekoľko dôvodov prečo:

  1. Komisia nebola nezávislá, a to sme ešte len v prvom bode. Bush a spol. si do desaťčlennej komisie dosadili len svojich ľudí, a preto ani výsledky nemohli byť objektívne.
  2. Komisii bol daný veľmi malý čas a financie na prešetrenie celého prípadu.
  3. Komisia predložila výsledky až 22.7.2004, teda veľmi neskoro, predpokladá sa, že pri takýchto útokoch budú verejnosti poskytnuté informácie čo najskôr, nie až o takmer 3 roky.
  4. V správe sa nepoukazuje na početné prípady agentov FBI A CIA, ktorým bolo systematicky bránené vo vyšetrovaní hrozieb pred daným činom.

 

 

Agenti tajných služieb poukazovali na skutočnosť, že sa blížia možné útoky najmenej 40 krát, no Bush to odmietol zobrať na vedomie a naďalej sa hral na mŕtveho chrobáka. David Schippers, ktorý pracoval v právnom odbore v senáte počas Clintonovej vlády uviedol, že už týždne pred útokmi ho zúfalí agenti CIA, ktorí nevedeli o pravých cieľoch akcie, prosili, aby s tým niečo urobil. Schippers opisuje vo svojej výpovedi svedectvá agentov, ktorým bránili vyšetrovať a zastaviť teroristické útoky. Agenti nielenže sa snažili odhaliť útoky a časť z nich aj vedela, že k nim príde, ale aj varovať verejnosť, no vláda, resp. najvyššie miesta im v tom vytrvalo zabraňovali.

 

Počas útokov  boli všetky použiteľné letecké sily na zemi. Náhoda, či zámer? A okrem toho je tu ešte aj typ pádu WTC a veže Tower7. V prvom prípade by ani k pádu nemohlo dôjsť. Konštrukcia dvojičiek WTC mala hravo vydržať aj náraz lietadla a to isté platí aj v druhom prípade pri vzniku požiaru. V obidvoch prípadoch sa jednalo o jasnú detonáciu, teda riadený pád budovy. Predsa nie je možné, aby budova s tak mocnými železnými piliermi a  železobetónovou konštrukciou spadla v priebehu pár sekúnd.

 

Namieste je však otázka:Kto profitoval z útokov? Na toto nepotrebuje mať človek žiadny šiesty zmysel, ale iba zdravý sedliacky rozum. Jediný kto z útokov profitoval bol zbrojársky priemysel USA a vláda, ktorej sa otvorila cesta k pretlačeniu ďalšej vojny. Najprv v Afganistane a potom Iraku. A výsledok? Jediné, o čo ide USA, je destabilizovať celý región, získať zdroje ropy a ovládnuť oblasť pod rúškom boja za ľudské práva. No tam, kde je ropa, sú ohrozené ľudské práva, a tam treba ísť, ale kde už prameň netečie, tam nepôjdeme. Zrejme toto je heslo Američanov.

 

A výsledok je milión mŕtvych civilistov zabitých Bushom a sektárske násilie. Teraz, vlastne rok, čo rok, si chodia politici v USA k pamätníku a smútia za obeťami. A nielen oni. Pamiatku obetí si treba uctiť, no zo strany Busha a spol. je to cynizmus. Obetovali životy nevinných ľudí, aby mohli začať ďalšiu vojnu, a to je zverské. Politici sa ale asi nikdy nepoučia.

A na koniec článku ešte pár slov. Človek by sa mal nad celou udalosťou ešte raz zamyslieť. Ja nikomu neberie jeho názor. Každý nech si ho vytvorí sám. Treba však zvážiť, či sa dá veriť všetkému, čo vám predložia a skúmať veci. Nie všetko je na prvý pohľad také, aké sa zdá.

 

 

 

 

 

Frank ostane modrý

22.09.2014

Prebieha 85. minúta a Chelsea Londýn vyhráva nad rivalom z Manchestru 1:0. Tesný náskok si hostia držia a zdá sa, že londýnsky stroj sa nezastaví ani v piatom zápase. Na scénu ale prichádza Frank Lampard, dlhoročná opora klubu zo západného Londýna. Ani nie po 10. minútach sa dostáva po rýchlej akcií k strele a skóruje. No ako jediný z domácich sa neteší. Lampard je [...]

Artmedia Petržalka končí

16.10.2012

Nostalgia, zmiešané pocity či krivda. Takéto nálady mi vírili hlavou. Nie je tomu tak dávno, čo futbalový klub z pravého brehu Dunaja bojoval o popredné umiestnenia na celoštátnej i európskej scéne. V súčasnosti všetko, čo ešte má nejaký súvis s Artmediou, nemilosrdne ničia ťažké mechanizmy. Demolácia štadióna priniesla mestu viac škody ako úžitku. Zámer ničiť [...]

Trnka, GP a nekonečný príbeh

24.08.2012

Konečne! Podanie Dobroslava Trnku Ústavný súd nakoniec (ne)vyriešil. Záver znie, že jeho žiadosť nie je opodstatnená a o víťazovi tajnej voľby nemôže byť pochýb. Opozícia sa už chystala otvárať šampanské, no ešte stále nevymenovanému GP Čentéšovi opäť zabrnkal na nervy pán prezident Gašparovič. A to poriadne. Ibaže kto chce psa biť, palicu si nájde. Tak [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 61332x
Priemerná čítanosť článkov: 2667x

Autor blogu

Kategórie