Založ si blog

Frank ostane modrý

Prebieha 85. minúta a Chelsea Londýn vyhráva nad rivalom z Manchestru 1:0. Tesný náskok si hostia držia a zdá sa, že londýnsky stroj sa nezastaví ani v piatom zápase. Na scénu ale prichádza Frank Lampard, dlhoročná opora klubu zo západného Londýna. Ani nie po 10. minútach sa dostáva po rýchlej akcií k strele a skóruje. No ako jediný z domácich sa neteší.

Lampard je pravý futbalový profesionál. Zápas so svojím bývalým klubom neodflákol, no ani sa z gólu netešil. Ako je to možné? V prvom rade sa stretnutie odohralo v najlepšej lige na svete a v druhom rade tam vedia symbolické gestá oceniť viac ako na Slovensku. U nás, keď hráč prestúpi do konkurenčného klubu, a ešte k tomu rivalovi, ako napr. Slovan a Trnava alebo Žilina, nie je to akceptované a na ich hlavy sa sypú nadávky. Smutný je na tom ale fakt, že tí, ktorí najviac kričia by mali byť ticho a zamyslieť sa skôr nad sebou. Futbal je súťaž a prestupy patria k tejto hre. Ak je perspektíva ísť do lepšieho klubu, alebo sa hráč s osobných dôvodov rozhodne odísť a osud ho zaveje inam, je to jeho vec.

Pozrime sa iba na letné prestupové obdobie. Počas neho zmenilo dres hneď niekoľko zvučných mien. Fabregas(Barcelona-Chelsea), Wellbeck(Arsenal-Man.United), Xabi Alonso(Barcelona-Bayern), James Rodriguez(Monaco-Real Madrid) a ďalší. Transfery sú súčasťou tejto najslávnejšej loptovej hry. Už niekoľko rokov sledujem našu ligu iba sporadicky. Chýba mi tam väčšia úcta a rešpekt. Nie je dôležité, či to je najlepšia liga alebo najhoršia. Zodpovedné správanie hráčov, ale najmä fanúšikov vytvára pridanú hodnotu. Klub, na ktorého zápasy môže chodiť hocikto bez ohľadu na vieru, farbu pleti či príslušnosti k inému fanklubu? U nás vo futbale zatiaľ pojem neznámy.

Prečo po prehre fanúšikovia trhajú stoličky a hádžu dymovnice? Väčšinou je za tým vlastné nezvládnutie emócií a chuť pobiť sa, či ukázať svoje ego pred bandou chuligánov. Ale vráťme sa pekne späť k Frankovi Lampardovi. Ikona ostane ikonou. Bez ohľadu na zmenu dresu. „Lamps“ ako volali fanúšikovia svojho miláčika, vždy zostane modrý. Či už bude hrať v Man. City alebo na inom kontinente.

Artmedia Petržalka končí

16.10.2012

Nostalgia, zmiešané pocity či krivda. Takéto nálady mi vírili hlavou. Nie je tomu tak dávno, čo futbalový klub z pravého brehu Dunaja bojoval o popredné umiestnenia na celoštátnej i európskej scéne. V súčasnosti všetko, čo ešte má nejaký súvis s Artmediou, nemilosrdne ničia ťažké mechanizmy. Demolácia štadióna priniesla mestu viac škody ako úžitku. Zámer ničiť [...]

11. september – pravda a klam

11.09.2012

Možno sa to bude zdať už otrepané, no téma pádu World Trade Center stále zaujíma ľudí. A taktiež ich rozdeľuje. Všetci vieme, aké pekné rozprávky nám tu už rok čo rok podsúvajú mainstreamové médiá hlávného prúdu. Ich hlavným cieľom je zastrieť skutočnú pravdu. Jednak naoko prijateľnou správou 9/11 Commision, ktorá na 567 stranách opisuje udalosti a [...]

Trnka, GP a nekonečný príbeh

24.08.2012

Konečne! Podanie Dobroslava Trnku Ústavný súd nakoniec (ne)vyriešil. Záver znie, že jeho žiadosť nie je opodstatnená a o víťazovi tajnej voľby nemôže byť pochýb. Opozícia sa už chystala otvárať šampanské, no ešte stále nevymenovanému GP Čentéšovi opäť zabrnkal na nervy pán prezident Gašparovič. A to poriadne. Ibaže kto chce psa biť, palicu si nájde. Tak [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 61444x
Priemerná čítanosť článkov: 2671x

Autor blogu

Kategórie