Všetci proti Matovičovi – náhoda či zámer?

2. februára 2012, michalhlubik, Nezaradené

Poslanci sa dnes opäť ukázali. Tentoraz zaujal najmä bojovník z SNS. Rafajovi sa zjavne nepáčilo reč Igora Matoviča, a tak sa i on pustil do kritiky nezávislého poslanca. Je zarážajúce, alebo skôr na smiech, že sa títo páni boja poloblázna Matoviča, ako to povedal Fico. Smeru zjavne nie je po chuti, keď im niečo na rovinu, a nie v hádankách povie človek so zdravým rozumom rovno do očí.

Matovič a jeho strana má jednu vec, ktorou sa odlišuje o iných politických subjektov. Jeho strana, založená na slobodnom názore každého poslanca, sa stala smietkou v oku nielen Ficovi, ale i pravici. Bugár, Figeľ, Dzurinda či Hrušovský sa ho takisto obávajú. Možno sú špičky skeptické, no Matovičovi to môže byť jedno. Svojím postojom dal jasne najavo, že sa nedá kúpiť ani za milión, nebude zastupovať finančné skupiny či predávať platinu.

So vznikom Matoviča prišla do politiky nezávislosť. On i jeho kolegovia slepo nepodporujú všetko, načo si zmyslia mocipáni. Nezískal si ho ani Fico, ani Dzurinda. Pri všetkých kauzách vyjadril svoj názor. Nezostal ticho sedieť, či nebodaj absentovať. A to sa zrejme našim, v politike už dávno po zenite prestarnutým politikom nepáči. Prečo? V tomto prípade je odpoveď jasná. Pravica a ľavica sa kritizujú, no rozkrádanie si rozdelili. A ak príde niekto úplne nový, ako Matovič, chcú ho zaradiť do svojho košiara. Matovič to odmietne, no tým na seba spustí vlnu kritiky. Ako sa opovážil povedať politikom na Slovensu, že sú skorumpovaní! Za ten plagát musí ísť do basy, musí ísť von z rokovacej sály. Je to terorista! Symbolický odkaz politikov Matovičovi znel jednoducho, stručne a jasne: ,,Matovič buď ticho, nepatríš sem, my sa o ľudí nezaujímame. Ty snáď hej? To by si bol proti nám. A ak si, tak ťa budeme kritizovať. Priprav sa na to.

V NR SR  zrejme človek s novým elánom nebude po chuti. Po rokovaní to dokázal „veľký národniar“ z SNS Rafaj a chystal sa mu dať lekciu. Matovič však neskákal ako psík, čo zrejme Rafaj neuniesol a neovládol sa. Bodaj by výsledok „bitky“ bol aj metaforický. Tí, ktorí sa stavajú kriticky k ľuďom so zdravým rozumom, by mali dostať lekciu – od voličov.